top of page

Hans Peters

 

 

Hans Peters, photojournalist, has attended at the famous examiner and photographer Mr. Wertheim at the photo Academy in Amsterdam.

 

Hans started his carreer at the famous photo Press-agency, ANEFO,

in Amsterdam and worked on many subjects such as: politics, sports, portrets, daily news, train-hijacking and hostages, big demonstrations and the famous “krakersrellen” in Amsterdam in the eighthies. Also he followed the Royal Family of the Netherlands.

 

Hans Peters has also reported and photographed the wars in Libanon, Iraq and Israel.

Crime: Colombia (Escobar), Paraquay, Heineken kidnapping (Frans Meijer), Suriname (Bouterse Gate)

In the Netherlands the case of Holleeder, bank robberies.

For the Cruijff Foundation he made a photobook in Africa  about Johan Cruijff.

Peters has also made lots of photos of the footballclub Ajax as well in the Netherlands as abroad.

 

Hans Peters has won in his career, twice the first price of the Zilverencamera and once the third price in the categorie sports at the World Press Photo.

OVER MIJ

Fotojournalist Hans Peters heeft zijn opleiding genoten aan de fotovakschool bij de beroemde examinator en fotograaf Wertheim.

Peters begint zijn loopbaan bij het bekende fotopersbureau ANEFO in Amsterdam en legt destijds vele verschillende onderwerpen vast: politiek, sport, portretten en het dagelijkse nieuws. De jaren '70 en '80 zijn roerige tijden en Peters, bewapend met camera, is getuige van de treinkaping bij De Punt, gijzelingen en erupties van complete anarchie zoals de bekende krakersrellen. Ook de demonstraties Geen Woning Geen Kroning tijdens het huwelijk van Beatrix en Claus worden vastgelegd en volgt de Amsterdamse fotograaf jarenlang het Koninklijk Huis.

 

Beroemd zijn de foto's van de bankovervallen in de Van Baerlestraat in Amsterdam waarbij doden zijn gevallen. Het moge duidelijk zijn: als ware fotojournalist zit Peters, met soms letterlijk gevaar voor eigen leven, bovenop het nieuws om de perfecte plaat te kunnen schieten.

 

Het mag een beetje in de lijn der verwachtingen worden gezien als Peters later in zijn carrière, weer bewapend met zijn camera-apparatuur, in oorlogsgebieden als Irak en Libanon/Israël te vinden is.

 

Van oorlog naar misdaad is geen grote stap. Misdaad schiet meerdere malen voorbij de lens van de gelouterde fotograaf. Paraquay (Heineken-ontvoerder Frans Meijer) wordt opgezocht en vastgelegd.
Voor De Telegraaf heeft Peters jarenlang samengewerkt met misdaadverslaggever John van den Heuvel. Van den Heuvel en Peters gaan op missie in onder andere Colombia (Pablo Escobar) en Suriname (Desi Bouterse).
In Nederland volgt het duo de veel besproken Willem Holleeder op de voet.

 

Voor de Johan Cruyff Foundation maakte de Amsterdamse fotograaf onder andere een fotoboek in Afrika waar Johan Cruijff centraal staat.

Ook heeft Peters decennia lang AFC Ajax gevolgd, zowel in Nederland als in het buitenland. Vele successen en speciale momenten zijn op unieke wijze vastgelegd.

Fotograaf Hans Peters heeft tweemaal de eerste prijs van de Zilveren Camera gewonnen en eenmaal de derde prijs sport bij de World Press Photo.

bottom of page